Košarica je prazna.

Izdelki Biflora 4 Pets za male živali

Visoko kakovostni izdelki za nego, zaščito, regeneracijo in lajšanje težav domačih živali. Vsi izdelki naravne kozmetike so ročno pripravljeni, na podlagi tradicionalnih receptur in znanstvenih dognanj, iz skrbno izbranih naravnih sestavin ter izvlečkov zdravilnih zelišč.

Povežite se z nami

Nega pasjih blazinic

Brez težav bi lahko rekli, da je nega pasjih blazinic popolnoma enakovredna človeški pedikuri. Človeška stopala, ki so lepo negovana, nas bodo nosila lahkih nog naokrog, in popolnoma enako velja tudi za pasje blazinice, ki so sicer še toliko bolj na udaru, saj naši kosmatinci hodijo po svetu goli in bosi!

 

Nega pasjih blazinic v štirih korakih

Z upoštevanjem spodnjih nasvetov bo nega pasjih blazinic postala del vajine rutine. Ker lahko večino teh stvari naredite čisto mimogrede, vaš pes še vedel ne bo, da je nastopil čas za manikuro in pedikuro, njegove tačke pa vam bodo hvaležne!

Nega pasjih blazinic v štirih enostavnih korakih

1. Pasje blazinice redno pregledujte

Sploh če ima vaš pes daljšo dlako! Med blazinice se rada ujame kakšna trava, semena, kamenčki in druge stvari, ki jih pes mimogrede pobere med sprehodom. Vsi ti tujki so za psa izjemno neprijetni, če jih dlje časa ne odstranimo, ker smo jih spregledali, lahko povzročijo tudi bolj resne zaplete. Nega pasjih blazinic, pri kateri je vključeno tudi redno pregledovanja, poveča tudi možnost, da prej odkrijete težave z glivicami, ki se zelo rade naselijo med prste na nogah, morebitne bulice in druge nepravilnosti.

Nasvet: med blazinicami pristrizite dlako in tako zmanjšajte možnost, da se bodo vanje ujela semena in trave. Če v svoje pasje-frizerske sposobnosti ne zaupate, se naročite pri pasjem frizerju.

 

2. Preprečite poškodbe

Blazinice so zelo prekrvavljene in že manjša ureznina lahko sproži krvavitev. Večja, kot je poškodba, daljši pa je tudi čas celjenja rane, zato je preventiva spet najboljša rešitev. Logično je, da psu ne boste dovolili hoditi po steklenih črepinjah, a včasih je za manjše poškodbe dovolj že bolj razgiban teren, ki ga vaš pes ni vajen. Ja, drobni in ostri kamenčki lahko zelo razdražijo pasje blazinice!

Nega poškodovanih pasjih blazinic naj se zato vedno začne z razkuževanjem, potem pa za nekaj dni omejite gibanje. Za pomoč pri hitrejšem celjenje poškodovane blazinice lahko uporabite tudi kombinacijo olja in mazila Celilček. V primeru večjih vreznin in ran pa se seveda nemudoma oglasite pri izbranem veterinarju, ki vam bo svetoval, kako naprej.

 

3. Masaža! Zakaj pa ne?

Poznate tisti občutek utrujenih nog, ki bi po napornem dnevu dale vse, za eno fino masažo? Vam to morda ni usojeno, psu pa lahko sproščujočo masažo pasjih blazinic privoščite brez težav in posebnega znanja. Na prste si razmažite nekaj mazila za pasje tačke, potem pa ga nežno in s krožnimi gibi vtrite v pasje blazinice. Večini psom to paše in se zelo sprostijo, krožni gibi povečajo cirkulacijo in pospešijo regeneracijo utrujenih pasjih tačk po napornem sprehodu.

 

4. Preprečite razpoke

Ste že kdaj imeli razpokano kožo na stopalih? Če je odgovor DA, potem veste, da lahko to zelo boli! Zdaj pa se ponovno spomnite na tiste lahke noge iz prvega odstavka 😀. Razpoka običajno suha koža, suho kožo pa lahko preprečite samo z vlaženjem. Razpokane pasje blazinice so poleti posledica hoje po preveč vročem asfaltu, pozimi pa po posoljenih pločnikih in cestah. V ekstremnih vremenskih pogojih mora biti nega pasjih blazinic torej še malo višje na lestvici prioritet!

Pozor pri izbiri mazila za nego pasjih blazinic! Ker obstaja zelo velika verjetnost, da bo vaš pes želel sveže namazane tačke vsaj nekajkrat oblizniti, mora biti nega pasjih blazinic sestavljena iz krem, mazil ali drugih preparatov, ki so popolnoma naravni in kot taka ne bodo povzročila škode, tudi če jih pes zaužije. V nasprotnem primeru se lahko pedikura konča klavrno, z najmanj eno hudo epizodo prebavnih težav, če že ne kaj hujšega.

 

Naše naravno mazilo za zaščito tačk vsebuje zgolj preverjene in naravne sestavine, ki vlažijo, negujejo in ščitijo občutljivo kožo pasjih blazinic. Kaj vse vsebuje? Preverite tukaj!

 

Vam je bil prispevek všeč in v prihodnje ne želite zamuditi novih? Potem se prijavite na prejemanje novic tukaj.

Dodaj komentar

Upoštevaj, da bo komentar objavljen po pregledu in odobritvi.