Košarica je prazna.

Izdelki Biflora 4 Pets za male živali

Visoko kakovostni izdelki za nego, zaščito, regeneracijo in lajšanje težav domačih živali. Vsi izdelki naravne kozmetike so ročno pripravljeni, na podlagi tradicionalnih receptur in znanstvenih dognanj, iz skrbno izbranih naravnih sestavin ter izvlečkov zdravilnih zelišč.

Povežite se z nami

Nega pasje dlake na naraven način

Nega pasje dlake na naraven način je zagotovo nekaj, kar obvladajo vsi lastniki psov, ki so orientirani po zadnjih trendi. Tako kot ljudje zase izbiramo kozmetiko in dodatke, ki so brez škodljivih kemikalij, tudi za pse posegamo čedalje bolj po naravnih produktih. Sploh suha in poškodovana dlaka prav gotovo potrebuje primerno nego, a še veliko bolje je, če take težave poskušate preprečiti!

Kako na naraven način negovati pasjo dlako

Nega pasje dlake na naraven način

Nega pasje dlake na naraven način ni nobena umetnost, prav nasprotno! Prav kmalu boste gotovo opustili celotno kolekcijo parfumiranih pripomočkov, ki zdaj krasijo pasjo polico in boste pri naslednjem nakupu posegli po bolj naravnih, a prav tako izjemno učinkovitih sestavinah. Spodaj vam pa ponujamo nekaj nasvetov, ki jih lahko že danes vpeljete v nego 😀.

Psa redno krtačite

Izberite take krtače in glavnike, ki so primerni za tip dlake vašega psa. Če boste s krtačo za izčesavanje podlanke krtačili psa, ki podlanke nima, lahko hitro poškodujete krovni del kožuha, v najslabšem primeru tudi kožo. Če se le da, naj bosta krtača ali glavnik iz naravnih materialov (naravna guma, les, naravne ščetine ...). Krtačenje je prav gotovo najbolj naravna nega pasje dlake, pogosto pa to ni dovolj – glej naslednje točke.

S karitejevim maslom nad suho, poškodovano in »ščetinasto« dlako

Med prsti raztopite karitejevo maslo in ga nanesite na pasji kožuh, potem pa psa počešite in tako poskusite enakomerno razporediti po dlaki. Z maslom ne pritaravajte, da ne boste dlake preveč namastili. Karitejevo maslo bo pozitivno vplivalo tudi na suho kožo, zamenjate ga lahko tudi s kokosovim oljem.

Alergiki, pozor!

Opozorilo velja tudi za vse tiste pse, ki imajo izjemno občutljivo kožo. V takih primerih je izbira kvalitetne naravne in certificirane kozmetike toliko bolj pomembna, saj lahko že najmanjša vsebnost neprimerne sestavine sproži alergično reakcijo. Pri negi morate biti toliko bolj previdni, če ima pes vneto in rdečo kožo, če je koža poškodovana od ranic in ekcemov, saj lahko neprimerno izbrana sredstva za nego situacijo še dodatno poslabšajo. V takih primerih raje izberite mazila, ki so namenjena negi poškodovane kože. Tako mazilo je tudi naš Celilček.

Mokro dlako lahko osvežite brez kopanja

Kopanja psa z naravnimi šamponi sicer samo po sebi ni škodljivo (če ravno ne pretiravate ...), vendar je to lahko velik podvig sploh pri tistih psih, ki imajo daljšo dlako, veliko podlanke ali pa so za domačo banjo mogoče malo preveliki.

Mokra dlaka ima poseben vonj in se pojavlja tudi pri psih, ki sicer nimajo izrazitega vonja. Po deževnem sprehodu zato psa najprej temeljito obrišite ali sfenirajte, če ima daljšo dlako. Potem pa lahko na kožušček nanesite Pršilo za osvežitev kožuh, ki vsebuje hidrolat sivke, eterično olje limonske trave, sivke in mete v pravilnih razmerjih, ki psu ne škodujejo.

Pazite tudi na hrano!

Nega pasje dlake na naraven način se v bistvu začne, verjeli ali ne, že pri izbiri hrane! Kakovostna in čim bolj naravna pasja hrana bo »nahranila« tudi dlako vašega psa. Hrana naj vsebuje visok delež kakovostnih beljakovin in tako kot velja tudi za izbiro pasje »kozmetike« - čim manj sintetičnih dodatkov. Za še bolj zdravo kožo in dlako ali pa kot podporo ob težavah, posezite po kakovostnem ribjem olju oz. omega-3 maščobnih kislinah.

Na kaj pa morate paziti pri nakupu naravnih izdelkov za nego pasje dlake?

Prav gotovo je v prvi vrsti najbolj pomembno to, da so zares naravni, zato dajte oči na peclje, ko boste prebirali deklaracije. Če kupujete izdelke, ki so narejeni na osnovi zelišč, pa morate vedeti, da zelišče ni enako zelišču; pomembno je, kako je pridelano in predelano, kdaj je nabrano in nenazadnje tudi kako je zelišče shranjeno. Vse to je pri izdelkih, ki nastajajo s pomočjo narave, namreč izjemnega pomena!

Pri Biflora 4 Pets smo zavezani h kakovosti in sestavinam lokalnega porekla, naša največja prednost pa je nedvomno ogromno izkušenj na področju poznavanja zdravilnih rastlin in zeliščarstva. Vabljeni v spletno trgovino, kjer lahko preverite ponudbo popolnoma naravnih izdelkov za vašega psa!



Vam je bil prispevek všeč in v prihodnje ne želite zamuditi novih? Potem se prijavite na prejemanje novic tukaj.

Dodaj komentar

Upoštevaj, da bo komentar objavljen po pregledu in odobritvi.