Košarica je prazna.

Izdelki Biflora 4 Pets za male živali

Visoko kakovostni izdelki za nego, zaščito, regeneracijo in lajšanje težav domačih živali. Vsi izdelki naravne kozmetike so ročno pripravljeni, na podlagi tradicionalnih receptur in znanstvenih dognanj, iz skrbno izbranih naravnih sestavin ter izvlečkov zdravilnih zelišč.

Povežite se z nami

15 enostavnih nasvetov, da bo vaš pes bolj srečen

Iščete nasvete kako bi osrečili svojega psa? Na našo srečo naših štirinožnih prijateljev ni tako težko zadovoljiti, saj njih osrečujejo že majhne in vsakdanje pozornosti, ki jim jih namenimo. Torej sprehodi, čohanje in crklanje na kavču, vendar zakaj jih nebi presenetili z novimi idejami.

V nadaljevanju vam predstavljamo 15 nasvetov, kako lahko svojemu ljubljenčku posvetite še nekaj dodatne pozornosti in ga s tem osrečite.

Srečen kuža

1. Skrivalnice

Psi imajo zelo radi igre. Ena izmed takih iger pri kateri bo vaš štirinožni prijatelj z veseljem sodeloval in ki se jo lahko igrate v stanovanju, so skrivalnice. Ko se boste igrali skrivalnice, dajte svojega psa na prostor, če vaš pes ne počaka na prostoru, prosite nekoga da ga zamoti, med tem pa si poiščite skrivališče. Ko ste skriti, pokličite svojega psa in ko vas najde ga pohvalite, lahko pa ga nagradite tudi s priboljškom. Ponavadi imajo psi to igro zelo radi, tudi če se jim večkrat skrijete na isto mesto ne bodo nič manj navdušeni.

2. Peljite psa na pohod

Želite svojemu ljubljenčku dati malo več vznemirjenja? Peljite ga v park ali pa skupaj odkrivajta nove poti in kraje. To je zanj in za vas odlična telesna vadba, pes pa bo vznemirjen in vesel zaradi vseh teh novih vonjev in pokrajine. Če vaš pes ni pripravljen za dolge sprehode, začnite s krajšimi in počasi stopnjujte. S tem pa ne bo boljše fizične pripravljenosti le vaš pes, ampak tudi vi. Aja, s seboj pa ne pozabite vzeti veliko sveže vode, v vročih dneh pa ne pozabite niti na Naravno Pršilo Osvežilo za Tačke in s tem zagotovite vašemu ljubljenčku sprehod poln veselja in sreče.

Pes in lastnik na sprehodu po gozdni poti

3. Naučite svojega psa nekaj novih zabavnih trikov

Naučite svojega psa še kakšen trik več kot le nekaj osnovnih kot so sedi, prostor, tačko... Poleg teh, ga lahko naučite še nekaj zabavnih trikov naprimer hoja skozi noge, prinesi, prikloni se, zavrti se, prosi, daj glas... Trikov, ki se jih vaš pes lahko nauči je res ogromno. Vi se morate le odločiti, kaj ga želite naučiti in pri tem imeti vztrajnost.

4. Igra skrivanje poslastic

Za igranje te igre, potrebujete zgolj korenje, jabolko ali kakšen drugačen priboljšek. Če je to naprimer korenje, ga narežete na manjše kose in jih skrijete po hiši/stanovanju. Med tem ko to počnete, naj vas pes ne opazuje in naj ne hodi za vami. Ko ste vse kose skrili na svoja mesta pa podajte svojemu štirinožnemu prijatelju znak, kot je naprimer ''išči'' in opazujte kako veselo išče svoje poslastice. Take vrste iger so odlične za pse, saj pri tem uporabljajo svojo naravno sposobnost vohanja na zabaven način.

5. Crklanje na kavču

Crklanje na kavču je odlična stvar, da se vaš ljubljenček na koncu dneva malo umiri in sprosti. In brez skrbi, psi niso zbirčni glede tega, kaj gledati, tako da za to ne rabite skrbeti. Samo izberite kaj želite gledati in uživajte skupaj s svojim ljubljenčkom.

6. Vlečenje vrvi

To igro psi ponavadi obožujejo. Je zabavna, spodbuja pasje mišlenje in je tudi dobra vadba. In ne mislite, da bo zaradi te igre vaš pes postal agresiven. Brez skrbi, ne bo. Samo bodite prepričani, da ko svojemu psu rečete ''pusti'', da spusti in da ve da se igra konča vedno, ko se z zobmi dotakne vaše roke.

Pes pri igri vlečenja vrvi

7. Vrži – prinesi

Vzemite žogico oziroma katero drugo igračo in jo mečite, vaš pes pa vam jo bo znova in znova z velikim veseljem prinašal. Ta igra je zelo preprosta in ob enem za vašega psa zelo zabavna. Vi žogico le vržite in pustite svojemu štirinožnemu prijatelju, da opravi svoje.

Pes med igro vrži in prinesi

8. Plavanje

Peljite svojega psa na bližnje jezero ali pa na morje, predvsem če ima le ta res rad vodo. Plavanje je popolna vadba za vašega psa, še posebej če je vaš pes starejši in ima težave s sklepi, poleg tega je pa še zelo zabavno. Če vaš pes ni navajen na vodo, je boljše, da gre na začetku v nizko vodo in kasneje, ko se upogumi sam, v višjo. Da preprečite neprijeten vonj vašega ljubljenčka po kopanju, priporočamo uporabo Naravnega Pršila za Dišeč Kožušček.

Pes plava v jezeru

9. Vohanje na sprehodu

Iščete preprost način kako bi zadovoljili svojega psa? Pustite ga, da voha na okoli na sprehodu. Sprehod je več kot samo telesna vadba za naše pse; to je čas, ko pridejo ven in vidijo, kaj se dogaja v soseski in na okoli. Ko smo ljudje zunaj, gledamo kaj se dogaja na okoli z našimi očmi, psi pa za to uporabljajo svoje smrčke. S tem, ko mu dovolite da voha okoli, mu date priložnost, da zares razišče svet okoli njega. Še malo bolj pa lahko popestrite sprehod tako, da se za nekaj minut ustavite in mu dovolite, da prevoha vse kar je tam okoli.

10. Sprememba sprehajalne rutine

Vsakodnevna hoja po enaki poti sčasoma postane dolgočasna in tudi nam lahko to pomanjkanje naudušenja povzroči, da se težko držimo vsakodnevne sprehajalne rutine. Torej, tudi sami sebe lahko motiviramo tako, da svojega štirinožnega prijatelja peljemo po novih poteh, po kakšni drugi soseski ali pa mu kdaj tudi mi preprosto sledimo.

11. Menjanje igrač

Ali se vaš pes naveliča svojih igrač? Če se, mu lahko menjate igrače in tako bodo zanj stare igrače ponovno kot nove. Torej, namesto, da ima vaš pes na voljo vse svoje igrače, nekatere pospravite in mu pustite na voljo le eno ali dve. Enkrat na teden pa te igrače menjajte s preostalimi. Opazili boste, da bo vaš pes vedno, ko mu boste zamenjali igrače vesel in navdušen kot, da bi mu prinesli novo.

12. Otroški bazen

Če s svojim ljubljenčkom veliko časa preživite zunaj na dvorišču, postavite otroški bazen. Za pse je to zelo zabavno, v vročih poletnih mesecih pa je to za njih tudi odličen način za ohladitev.

Kuža uživa in se hladi v bazenu na vrtu

13. Obisk družine/prijateljev

Zelo lahek način, kako lahko osrečite svojega psa je, da ga vzamete s seboj na obisk pri družini/prijateljih. Psi so socialne živali in to, da imajo psi možnost da se družijo oziroma da so med ljudmi, jim veliko pomeni.

S psom na obisku pri prijateljih

14. Pasji zmenek

Ima kdo od vaših prijateljev, družine, sosedov psa, ki se ujame z vašim? Če ja, organizirajte svojemu štirinožnemu prijatelju zmenek. Povabite ju (psa in lastnika) h sebi. Pojdite skupaj na sprehod ali pa naj se igrata na dvorišču. Vi pa se lahko ta čas podružite z lastnikom.

15. Pasja masaža

Ljudje imamo radi dobro masažo, saj nas sprošča in odganja stres, enako pa velja tudi za naše pse. S tem, ko ga boste masirali se bo sprostil in umiril. Prav tako pa je masaža odlična za pse z artritisom, saj stimulira mišice in izboljša cirkulacijo.

Vir: Puppyleaks.com

Dodaj komentar

Upoštevaj, da bo komentar objavljen po pregledu in odobritvi.