Košarica je prazna.

Izdelki Biflora 4 Pets za male živali

Visoko kakovostni izdelki za nego, zaščito, regeneracijo in lajšanje težav domačih živali. Vsi izdelki naravne kozmetike so ročno pripravljeni, na podlagi tradicionalnih receptur in znanstvenih dognanj, iz skrbno izbranih naravnih sestavin ter izvlečkov zdravilnih zelišč.

Povežite se z nami

Kako poskrbeti za zdrav in bleščeč pasji kožuh?

Bleščeč pasji kožuh je prav gotovo odraz zdravega psa in srečnega lastnika! Seveda se vsi pasji kožuščki ne morejo bleščati tako, kot če smo jih pravkar namazali z oljem, saj je kvaliteta dlake oz. tip pasjega kožuha pogojen s pasmo: nekateri psi imajo dlako, ki je že po naravi bolj mehka, voljna in svilnata, drugi kožuščki so bolj štrenasti, a kljub temu zdravi. 

Nekateri psi potrebujejo več nege, drugi manj, a dejstvo je, da jo potrebujejo čisto vsi! Redno krtačenje je seveda osnovni pogoj, temu sledi kopanje psa z naravnimi šamponi, a za zdrav kožuh moramo poskrbeti tudi od znotraj.

 

Krtačenje, krtačenje, krtačenje ... ga je lahko preveč?

Krtačenje je prav gotovo prva stvar pri negi pasjega kožuha, ki vam pade na pamet. Nekateri psi imajo kar se tega tiče bolj zahtevno dlako, zato jih je treba krtačiti vsak dan, medtem ko so drugi kožuhi popolnoma nezahtevni in je dovolj, da po glavniku ali krtači posežemo zgolj po potrebi.

Poskrbimo za sijočo pasjo dlako

Vsekakor pa moramo čisto vsakemu psu posvetiti več pozornosti v spomladanskem in jesenskem obdobju, ko se menjuje dlaka. Take nege se bodo veselili čisto vsi psi, ne glede na to, ali imajo veliko ali malo (skoraj nič) podlanke, poleg tega pa bo tudi v stanovanju manj dlake 😃.

S krtačenjem odstranjujemo umazanijo, mrtvo dlako, preprečujemo nastajanje vozlov in poskrbimo, da se kožuh prediha. S pretiranim krtačenjem, izbiro nepravilnega glavnika ali krtače, pa lahko dlako poškodujemo – polomimo. Z agresivnimi krtačami, kot je recimo Furminator, pa lahko tudi poškodujete kožo, zato bodite previdni in ne pretiravajte.

 

Na zdravje dlake vpliva tudi hrana

Suha koža in dlaka pogosto potrebujeta tudi podporo od znotraj, zlasti če je slabo stanje posledica alergij ali drugih zdravstvenih težav. Pravilna prehrana in dodatki k prehrani lahko naredijo prave čudeže: ribice, lososovo olje in drugi viri omega-3 maščobnih kislin so skoraj da obvezen dodatek v primeru težav s kožo in dlako. Izbira prehranskih dopolnil za poškodovano kožo in dlako je pestra, pri nakupu upoštevajte morebitne zdravstvene težave vašega psa ali se posvetujte z izbranim veterinarjem.

 

Kaj pa kopanje?

Občasno kopanje prav gotovo dobro dene vsem psom. Neizogibno je zlasti po ekstremnem blatnem sprehodu, ko bi se gospodič ali gospodična rada odpočila na kavču ali postelji. Ne glede na to, kako radi jih imate, je prav gotovo osnovni predpogoj za psa na kavču čistoča. Pri kopanju psa morate upoštevati tudi njegovo zdravstveno stanje: alergije in druge pogoste težave s kožo prav gotovo zahtevajo posebno nego, običajno tudi posebne antiseptične šampone

Tako da kopanje psa, samo zato, da bi ga kopali, ni najbolj priporočljivo, saj se s tem uničuje pH kože. Ob tem bodite tudi pozorni pri izbiri šampona: človeški šamponi prav gotovo niso primerni za pasjo kožo. Psi so lahko občutljivi na določene sestavine v naših šamponih, poleg tega pa šamponi za ljudi lahko uničijo pH pasje kože. S tem si lahko namesto svetleče pasje dlake prej nakopljete dodatne težave, kot je pordela in vneta koža ter neskončna srbečica.

Zato psa vedno kopajte s pasjim šamponom! Če želite biti še bolj v koraku s časom, pa izberite takega, ki vsebuje zgolj naravne sestavine, ki so primerne tudi za najbolj občutljivo kožo. In ne pozabite, da je manj več ter da lahko manjše umazanije odstranite s temeljitim krtačenjem.

 

»Ok, ok ... če pogosto kopanje ni zaželeno, kaj naj naredimo v primeru neprijetnih vonjav

Neprijetne vonjave psa imajo lahko sicer tudi resne zdravstvene vzroke, kot so recimo težave z glivicami. A manjše neprijetnosti, kot je recimo neprijeten vonj dlake po deževnem sprehodu, mokrem travniku ali kopanju v reki, lahko rešite na veliko bolj eleganten in zdrav način, kot s kopanjem. Eterična olja in hidrolati namreč lahko naredijo prave čudeže, odstranijo neprijetne vonjave, hkrati pa tudi poskrbijo za močno, zdravo in svetlečo dlako!

Pri uporabi eteričnih olj za pse morate biti seveda izjemno previdni. Psi so na določena olja bolj občutljivi oz. se jih zanje ne sme uporabljati, poleg tega pa jih moramo pred uporabo razredčiti v pravilnem razmerju.

 

Prav zaradi tega smo pri Biflori 4 Pets razvili nežno, a učinkovito osvežilo za pasji kožuh, ki je nepogrešljiv del naravne nege psa po blatni igri z njegovimi prijatelji, mokrem sprehodu ali pa samo za dodatno razvajanje ob redni negi

Klikni in preveri Naravno osvežilo za kožušček

 

Pršilo za dišeč kožušček vsebuje samo naravne sestavine, kot je hidrolat in eterično olje sivke, eterično olje limonske trave in mete – v pravih in varnih razmerjih! Ste ga že preizkusili?

 

Vam je bil prispevek všeč in v prihodnje ne želite zamuditi novih? Potem se prijavite na prejemanje novic tukaj.

Dodaj komentar

Upoštevaj, da bo komentar objavljen po pregledu in odobritvi.