Košarica je prazna.

Izdelki Biflora 4 Pets za male živali

Visoko kakovostni izdelki za nego, zaščito, regeneracijo in lajšanje težav domačih živali. Vsi izdelki naravne kozmetike so ročno pripravljeni, na podlagi tradicionalnih receptur in znanstvenih dognanj, iz skrbno izbranih naravnih sestavin ter izvlečkov zdravilnih zelišč.

Povežite se z nami

Pozitiven vpliv domačih živali na vaše zdravje

Vsi, ki imamo domače živali jih seveda preprosto obožujemo in jih imamo radi, prav tako pa nas imajo radi tudi naši ljubljenčki. Pogosto pa se ne zavedamo, da je biti lastnik domače živali povezano tudi z našim zdravjem in počutjem.

Zdravilna moč dotika psa

Zdravilna moč dotika

Ni skrivnost, da je med ljudmi in živalmi spletena posebna vez. Prav tako je splošno znano in dokazano, da naši ljubljenčki pozitivno vplivajo na naše zdravje. Številne raziskave o tem, kako hišni ljubljenčki vplivajo na naše zdravje so pokazale, da ima dotik največjo moč. Ameriška neprofitna organizacija (American Heart Association) je ugotovila, da so psi izboljšali stanje pri hospitaliziranih bolnikih s slabšim delovanjem srca. Torej, po tem, ko so bolniki preživeli le 12 minut s terapevtskim psom so se že pričeli kazati pozitivni učinki. Ti so bili predvsem znatno zmanjšanje stresnih hormonov, anksioznosti in krvnega tlaka.

Ta vpliv dotika, pa ne velja le za ljudi. Tudi na naše ljubljenčke in živali na splošno ima dotik posebno moč. Tako da, prav tako kot oni, ko se mi počutimo slabo pomagajo nam, lahko mi s čohanjem ali pa z masažo pomagamo njim.

Pomagajte svojim ljubljenčkom, kot pomagate sebi

Božanje male muce

Vpliv domače živali na naše psihično zdravje

Hišni ljubljenčki, pa nimajo pozitivnega vpliva le na naše fizično zdravje, vendar pozitivno vplivajo tudi na naše psihično zdravje. Študija z univerze Vanderbilt je pokazala, da imajo terapevtski psi velik pozitiven učinek na otroke, ki se zdravijo s kemoterapijo. Pediatrični bolniki z rakom, ki so bili izpostavljeni terapevtskim psom, pa so zmanjšali anksioznost in so se po kemoterapevtskem zdravljenju bolje socialno prilagodili. Hišni ljubljenčki pa pomagajo preprečiti tudi osamljenost in občutke zavrnitve, ki se lahko pojavijo v vsakdanjem življenju.

Študija Ameriškega psihološkega združenja (APA) je pokazala, da so lastniki hišnih ljubljenčkov manj osamljeni, boljše fizične pripravljenosti, manj prestrašeni in imajo boljšo samopodobo kot ljudje, ki nimajo hišnega ljubljenčka.

S psom na sprehod za boljše počutje

Domače živali nas ohranjajo pri zdravju

Hišni ljubljenčki vplivajo na življenja nešteto ljudi. Ti ljubljenčki so srce in duša dobrega počutja. Terapevtski hišni ljubljenčki, ki vključujejo predvsem pse, pa tudi mačke, konje, prašiče, kunce, koze in drugo, so spremenili življenja za ljudi, ki se borijo s fizičnimi, duševnimi in čustvenimi težavami. Uporabljajo se za pomoč pri rehabilitaciji bolnikov, zmanjšanju PTSD pri vojakih, ki se vrnejo iz vojne, pomagajo avtističnim otrokom, da se spopadajo z novimi okolji in povečajo imunsko funkcijo pri ljudeh z različnimi boleznimi. Obstaja tudi posebna organizacija katera združuje veterane in hišne ljubljenčke. Skupaj si tako pomagajo premagati življenske izzive in s tem oboji prav tako veterani kot hišni ljubljenčki prejmejo drugo priložnost za boljše življenje.

Psi pomagajo pri psihičnih težavah

Terapevtski psi v učilnicah

Terapevtski psi postajajo tudi vedno bolj vključeni v šole, saj pomagajo učencem da se počutijo bolj sproščeno. Pri nas to še ni tako razvito, v nekaterih državah pa so terapevtski psi že močno vključeni v šolstvo, saj prinaša to ogromne prednosti. Učenci so bolj motivirani in sproščeni to pa vodi do boljše koncentracije in ocen.

Pomagajte svojim ljubljenčkom, kot pomagate sebi

Torej, prav tako kot psi oziroma domači ljubljenčki pri določenih težavah pomagajo nam, tudi mi pomagajmo njim. Vendar ne smemo pozabiti, da si ljudje pri težavah kot so rane, odrgnine, praske, poškodbe ipd. pomagamo sami z nanašanjem določenih sredstev, kot so kreme in mazila, ki nam pomagajo, da se določene težave hitreje znebimo. Na enak način, kot pomagate sebi, pa lahko pomagate tudi svojemu ljubljenčku. Ravno s tem namenom, smo ustvarili linijo izdelkov za male živali Biflora 4 Pets, saj se zavedamo, da pri določenih težavah naši ljubljenčki potrebujejo pomoč svojega lastnika. In ker želimo s svojimi izdelki resnično pomagati in lajšati tegobe naših ljubljenčkov ter jim privoščimo le najboljše, so naši izdelki izdelani iz izredno kvalitetnih naravnih sestavin. Verjamemo, da v naravi najdemo vse kar potrebujemo za svoje zdravje. Zato smo se odločili, da naravo približamo tudi vam in vašim ljubljenčkom in omogočimo, da narava z pomočjo naših rok pomaga tudi vašemu štirinožnemu prijatelju.

Božanje psa

Ko boste naslednjič zboleli, pa ne pozabite povečati svojega dnevnega odmerka interakcije z živalmi. Vzemimo si čas, da tudi mi njim pokažemo kako jih imamo radi s srčnim objemom in poljubom.

Vir: Petsbest.com

 

Dodaj komentar

Upoštevaj, da bo komentar objavljen po pregledu in odobritvi.