Košarica je prazna.

Izdelki Biflora 4 Pets za male živali

Visoko kakovostni izdelki za nego, zaščito, regeneracijo in lajšanje težav domačih živali. Vsi izdelki naravne kozmetike so ročno pripravljeni, na podlagi tradicionalnih receptur in znanstvenih dognanj, iz skrbno izbranih naravnih sestavin ter izvlečkov zdravilnih zelišč.

Povežite se z nami

To so preprosti triki za ohladitev in osvežitev psa v vročih poletnih dneh

Poletje je obdobje, ko lahko s psom preživimo ogromno časa na prostem. Toda, ko temperature poletijo v nebo, je pomembno, da poskrbite za vašega ljubljenčka. S preprostimi triki za ohladitev in osvežitev psa v vročih poletnih dneh, bodo dnevi zanj bistveno bolj znosni, predvsem pa ga boste obvarovali pred nevarnim toplotnim udarom.

Pes se v vročih poletnih dneh hladi v bazenu 

Ne glede na to, ali greste s psom na sprehod po ulici, ga peljete v avtu ali pa se z njim samo igrate na dvorišču, visoke temperature mu ne bodo prijale.

Preverite pločnik oz. cesto in preprečite opekline pasjih blazinic

Pred odhodom na sprehod po trših površinah, kot so na primer asfalt, beton ali kamen, najprej preverite tla. Če je površina preveč vroča za vašo roko, potem bo prevroča tudi za blazinice na tačkah. Da preprečite morebitne opekline blazinic, priporočamo pred sprehodom nanos Naravnega Pršila Osvežilo za Tačke, ki z rožnim lesom, geranijo in poprovo meto hladi tačke ter preprečuje izsušitev kože na blazinicah. V kolikor pa slučajno pride do opeklin blazinic oziroma ranjene blazinice pri psu, potem mu lahko pomagate z Naravnim Mazilom Celilček, ki bo z ognjičem in kamilico pripomogel k hitrejšemu celjenju poškodovanih blazinic.

Opekline na pasjih blazinicah

Bodite pozorni na čas vadbe in sprehodov

Ob izjemno vročih in vlažnih dnevih omejite čas vadbe in sprehodov. Izberite raje hladnejše dele dneva, zgodnje jutro in večer. 

Pes na sprehodu po potki

Ne pozabite na zadostno količino vode, tako zase, kot tudi za vašega štirinožnega kosmatinca.

Kuža pije vodo

Nikoli ne pustite svojega psa v avtu

Ne, tudi če mislite, da boste nekam skočili le za nekaj minu. Tudi ne, če se vam zdi, da ni tako vroče. Čeprav zunanje temperature delujejo še znosne, se lahko temperatura v avtomobilu hitro dvigne. Primer, če je zunaj 30 stopinj celzija, se lahko temperatura v avtu povzpne na 40 stopinj celzija že v 10-ih minutah in to celo v primeru priprtega okna. Po 30-ih minutah je temperatura v opisanem primeru že 50 stopinj celzija. Nasvet. Pustite psa doma ali ga vzamite s sabo samo v primeru, ko bo lahko ves čas z vami.

Pes v vročem avtu

Poskrbite, da bo vaše stanovanje ohlajeno

Če je vaš kuža sam v stanovanju, se prepričajte, da se lahko res ohladi. Pustite vključeno klimo in zasenčite okna. V kolikor nimate klime, uporabite ventilator. Poskusite pa lahko s posebnimi hladilnimi jopiči in blazinami.

Svojemu štirinožnemu prijateljčku zagotovite dovolj vode in senco

Psa ne pustite samega zunaj predolgo. Ko je zunaj, se prepričajte, da ima senco in dovolj sveže in hladne vode. V vodo lahko dodate tudi kakšno kocko ledu. Vsekakor je bolje, da je pes v senci drevesa, kot v senci njegove pasje ute, saj se v njej lahko zadržuje vroč zrak in s tem samo poslabša njegovo počutje. Vaš kuža se bo počutil bolje, če se bo lahko ohladil na primer v manjšem bazenu ali s pomočjo škropilnika vode.

Kuža se v poletnih vročih dneh hladi s pomočjo škropilnika

Pripravite mu hladne osvežilne priboljške

Pes liže sladoled

Pomagajte svojemu psu pri ohladitvi od znotraj navzven. Odlična ideja so ledene lučke, ki vsebujejo okusne priboljške ali pa pravi pasji sladoled. Če imate možnost lahko napolnite in zmrznete tudi kakšno igračo za žvečenje in tako pripravite “hladen prigrizek”.

Kuža se hladi s pasjim sladoledom

Bodite pozorni na vlago

Ko je v zraku velika količina vlage, se lahko zgodi, da se vaš kuža ne bo mogel ohladiti. To lahko poveča njegovo temperaturo, kar lahko povzroči toplotni udar. V takšnih dneh ostanite s kužkom raje v zaprtih prostorih in omejite njegove aktivnosti. Posebej bodite pozorni, če ste lastnik psa kratkogobčne pasme (pekinčan, mops, francoski in angleški buldog, ši-cu …). Njihove manjše dihalne poti jim otežujejo sproščanje toplote. Večji riziko toplotnega udara pa se pojavi tudi pri starejših, predebelih psih, in tistih, ki imajo težave s srcem.

Nega psa

Če ima vaš pes dolgo dlako, poskrbite da ne bo imel sprijete dlake in posledično vozlov. Nikar pa ne pretiravajte s striženjem in krajšanjem dlake. Pred kakšnim drastičnim krajšanjem dlake v poletnih mesecih se posvetujte z veterinarjem ali pasjim frizerjem. Dlaka, ki psa pozimi ščiti pred mrazem, ga lahko poleti “hladi”.

Obiščite svojega veterinarja

Poskrbite, da bo vaš pes redno cepljen. V vročem vremenu na primer dobro “uspeva” parvo virus. Ker je kuža v poletnih mesecih več časa zunaj, je tudi bolj verjetno, da se okuži. Poletje je tudi sezona bolh, ki prenašajo kar nekaj bolezni, ter komarjev, ki prenašajo srčno glisto.

Bodite pozorni na znake pregrevanja

Na žalost vam vaš pes ne more povedati, ko se ne počuti dobro, zato je v vročih poletnih dneh potrebno paziti, da ne pride do toplotnega udara.

Bodite pozorni na naslednje znake toplotnega udara pri psu:

  • Prekomerno slinjenje
  • Težko sopenje
  • Prekomerno ležanje
  • Hiter srčni utrip
  • Temne ali rdeče dlesni in jezik
  • Omotičnost
  • Slabost
  • Vznemirjenost

Pri teh znakih toplotnega udara nikar ne čakajte in čim prej peljite psa k veterinarju.

Vir: pets.webmd.com

Dodaj komentar

Upoštevaj, da bo komentar objavljen po pregledu in odobritvi.