Košarica je prazna.

Izdelki Biflora 4 Pets za male živali

Visoko kakovostni izdelki za nego, zaščito, regeneracijo in lajšanje težav domačih živali. Vsi izdelki naravne kozmetike so ročno pripravljeni, na podlagi tradicionalnih receptur in znanstvenih dognanj, iz skrbno izbranih naravnih sestavin ter izvlečkov zdravilnih zelišč.

Povežite se z nami

Skrb za pasje tačke jeseni in pozimi

Ne samo redno krtačenje, tudi skrb za pasje tačke more biti reden del pasje nege! Poleti jih moramo zaščititi pred žgočim asfaltom, ostrimi kamni ob rekah in morjih ter tudi pred cvetočo travo, če ima kuža težave s kontaktnimi alergijami. Jeseni in pozimi pa so pasje tačke na udaru zaradi mrzlega vremena, snega in posledično tudi soli, s katero so posipani pločniki in ceste.


Kako poskrbeti za pasje tačke jeseni in pozimi?

Razpokane pasje blazinice lahko vodijo v nešteto težav, da ne govorimo o tem, kako dolgo se celijo! Prav zaradi tega čisto vsak, ki je imel kdaj psa s poškodovano blazinico, ve, da je preventiva lažja kot kurativa. Spiranje tačk in kakovostno mazilo sta popolnoma samoumevna, kaj pa spada pod preostalo nego?

Nega pasjih tačk z mazilom


Mlačna voda

Za umivanje tačk po sprehodih je seveda najbolj praktična in poceni navadna mlačna voda. Jesensko vreme in blatni sprehodi itak ne morejo miniti brez umivanja tačk! Pozimi, ko so sprehajalne površine posoljene, je umivanje tačk po sprehodu obvezno, saj bo v nasprotnem primeru sol razžrla in poškodovala pasje blazinice. Preprost trik, s katerim si olajšate umivanje tačk po sprehodu, je vlažna frotirasta brisača, s katero fino zdrgnete pasje tačke in tako psu prišparate večne muke v kadi ali tuš kabini.


Pasji čevlji

Pri kužkih, ki so zelo občutljivi, ne bo prav nič smešno, če jih boste preventivno obuli! Tako boste njihove tačke še dodatno zavarovali pred mrazom, blatom in soljo ter se izognili morebitnim zapletom. Pasji čevlji so še posebej priporočljivi za mestne občutljivke, ki recimo niso vajeni terena bližnjih hribov in gora. To velja zlasti v primerih, če se praktično iz kavča odpravite na daljšo turo. Vsekakor je bolje, če se na take podvige pripravita oba zelo postopoma 😀.


Ne pozabite na kremplje!

Predolgi kremplji, ki ob hoji udarjajo ob tla, so lahko za psa boleči, v ekstremnih primerih lahko pes zaradi predolgih krempljev tudi šepa! Nekaterim psom (zlasti tistim, ki veliko časa preživijo zunaj) se kremplji zbrusijo sami, v večini primerov pa boste morali poskrbeti za redno striženje krempljev. Omislite si kakovostne klešče za kremplje, potem pa to umestite v reden program skrbi za pasje tačke. Če niste vešči krajšanja krempljev pri psu, lahko za nasvet vprašate veterinarja, ali pa obiščete salon za nego psov, kjer vam bodo pokazali, pod katerim kotom ostriči krempelj, koliko ga odstriči in na kaj paziti pri temnih oz. črnih krempljih. Seveda je treba za pasjo manikuro skrbeti skozi vse leto!


Postrizite odvečno dlako

Nekaterim psom, ki imajo daljšo dlako ali pa so bolj kosmati, dlaka bujno raste navzven tudi med blazinicami. S tem ni načeloma čisto nič narobe, seveda vse do takrat, ko se vanjo ne ujamejo semena trave, pozimi pa sol ali sneg, ki se potem tvori v ledene snežne kepice. Te onemogočijo brezskrbno hojo in psa nervirajo, nekateri začnejo otresati tace in besno lizati blazinice. Pasjo dlako okoli blazinici lahko obstrižete sami, če niste tega vešči, pa delo prepustite profesionalcem v salonu.


Pasje blazinice zaščitite s kakovostnim mazilom!

Skrb za pasje tačke ali še bolj natančno, pasje blazinice, ne more miniti brez kakovostnega mazila. Mazilo namreč ustvari zaščitni sloj, ki blazinice zaščiti pred ekstremnimi temperaturami (vročina, mraz), soljo, snegom ter grobimi sprehajalnim podlagami, kot je asfalt, beton, pesek ... Priporočljivo je, da pasje blazinice namažete pred vsakim daljšim sprehodom. Seveda pa mazilo nanesite v tankem sloju, da kosmatincu na laminatu, ploščicah, parketu ... ne bo spodrsnilo, preden stopita ven iz stanovanja 😧. Kot zaščitno mazilo lahko za pasje blazinice uporabite kvalitetno kokosovo olje, karitejevo maslo, čebelji vosek ...

Za še boljši učinek in zares odlično zaščito pa lahko posežete po našem > naravnem mazilu za zaščito tačk. <

Mazilo vsebuje odlično kombinacijo deviškega olivnega olja, čebeljega voska, karitejevega masla ter še nekaj drugih sestavin, ki poskrbijo za zaščito blazinic (listi navadnega sleza, cvetovi črnega bezga, tinkturo timijanovih listov) in vitamin E, ki je pomemben za dodatno zaščito kože. S kombinacijo teh naravnih sestavin bodo pasje blazinice optimalno zaščitene pred zunanjim vplivi, kuža pa bo vesel in poskočen! Ker mazilo vsebuje izključno naravne sestavine, ne bo čisto nič narobe, če ga bo kaj tudi okušal 😋.

Mazilo pa seveda ni nadomestilo za to, da tačk po sprehodu ni treba sprati!

 

Vam je bil prispevek všeč in v prihodnje ne želite zamuditi novih? Potem se prijavite na prejemanje novic tukaj.

Dodaj komentar

Upoštevaj, da bo komentar objavljen po pregledu in odobritvi.